Artikel – ‘Voor mij hoeft geen enkel woord maar één ding te betekenen’

Watou 2009 – Tussen Taal en Beeld
4 juli – 6 september 2009

Schrijver-theatermaker Peter Verhelst valt aan de lopende band in de prijzen. Voor Het geheim van de keel van de nachtegaal kreeg hij niet alleen de Gouden Uil Jeugdliteratuur, maar ook een Zilveren griffel, de Woutertje Pieterse prijs én een Boekenwelp. Voor zijn recentste dichtbundel Nieuwe Sterrenbeelden sleepte hij de Herman de Coninckprijs en de Jan Campertprijs in de wacht. ‘Natuurlijk weet ik hoe relatief commerciële prijzen zijn’, zegt hij. ‘En zolang je als schrijver de lof niet gelooft die ermee gepaard gaat, is alles oké. Prijzen hebben echter ook een erg cynisch voordeel. Je koopt er je vrijheid mee. En daar is het me altijd om te doen geweest: mijn goesting doen.’

Lees meer in Isel nr. 31, juli-augustus 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s