Guy Cassiers: ‘Elke première is een beetje sterven…’

De Voorstelling Onder de vulkaan van Guy Cassiers (naar het gelijknamige boek van Malcolm Lowry) gaat op 24 september in première. Naar aanleiding daarvan verschijnt er een portret van de regisseur in Isel Magazine nr. 32, september-oktober 2009 (in de rekken rond 15 september). Hier alvast een voorproefje:

‘Zo’n nieuwe voorstelling wordt een deel van je leven, ze eet je op. Zodra de première achter de rug is, kun je alles behoorlijk relativeren, maar de weg ernaartoe voelt alsof je leven ervan afhangt. Voor een deel zal dat te maken hebben met onzekerheid. Want met de voorstelling groeit ook de angst: waar ben ik aan begonnen?! Net die angst zorgt ervoor dat je dag en nacht met de voorstelling bezig bent, dat je er telkens weer 200 procent voor wil gaan én dat je de rest van de ploeg even enthousiast wil maken. Het neemt ook niet af. Hoeveel voorstellingen ik ook maak, elke première blijft een beetje sterven. Het is puur psychologisch. Mijn eerste voorstellingen maakte ik in een kelder, en ik stond zelf op het podium omdat niemand voor mij wilde spelen’, lacht Guy Cassiers. ‘Werkte zo’n voorstelling niet, dan was ik ook niemand iets verschuldigd. Nu is dat anders: ik wil niemand in de steek laten, wil niet dat een voorstelling iemand anders benadeelt.’

www.isel.be


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s