Veilig bij de voyeur

Recensie over Naast/De verhalen die wij zijn van Braakland/ZheBilding

“De toeschouwer verlaat Naast, een locatievoorstelling van Leuvens muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding, met een gevoel van comfort en veiligheid. Nochtans zijn thema’s als inbreuk op de privacy en voyeurisme aan de orde in het stuk. Niet eens zo onderhuids, zelfs. Luist theatermaakster Sara Vertongen haar publiek erin? Maakt ze het medeplichtig en wentelt de toeschouwer zich daar al te graag in? Of is privacy vandaag een overschat begrip?”

Deze prangende vragen probeer ik te beantwoorden in mijn recensie over de voorstelling Naast, die ik heb geschreven voor het Corpus kunstkritiek. Wie graag meer wil weten, moet de pdf openen. Ik weet dat jullie dat allemaal vreselijk vervelend vinden, maar het is niet anders. En het is tenslotte ook maar een simpele klik op de link:

Veilig bij de voyeur – Ines Minten

Posted in Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s