Menslievendheid weer zachtjes wakker geschud – Filantropiekrant 2011

Projecten waarvan je geloof in de mensheid krijgt, zijn zeldzaam en meer dan welkom. Ik probeer ze soms zelf op te zoeken, zoals in mijn reeks over vrijwilligerswerk in RandKrant (voor fragmenten, zie elders op deze blog). Nu en dan komen ze ook aanwaaien. Zo heb ik heel wat uurtjes besteed aan artikelen voor de Filantropiekrant van de Koning Boudewijnstichting (verschenen op 10 mei van dit jaar).

Ik bewaar vooral goede herinneringen aan de volgende artikelen:

– ‘Mijn boom in de stad’, over het gelijknamige project van Antwerpenaar Francis Thys, die zijn stad groener wil maken.
– ‘Schaken geeft je zelfvertrouwen’ over het fantastische schaakproject Your Next Move.
– ‘Een lunch voor een kind kost minder dan 3 cent – dat heeft me overtuigd’ over Kristel Debandt, die met haar kleinschalige Mbirizi School Project op eigen initiatief een schooltje steunt in Oeganda.
– ‘Aanvalletjes van misantropie’, een interview met auteur Annelies Verbeke die haar licht laat schijnen over de materie.

En zo waren er nog wel een paar. Kortom, het was een heerlijk project om aan te werken en het heeft mijn idealisme en menslievendheid, waarvan ik vreesde dat ze de laatste jaren ietwat waren ingedommeld, weer zachtjes wakker geschud.

Lees de Filantropiekrant hier. Ik schreef de artikelen in opdracht van Decom voor de Koning Boudewijnstichting.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s