Recensie – Burlesk spel met feit en fictie

Inside stories van Dwama (Peter De Graef)

Peter De Graef is dit seizoen huisartiest bij Rataplan in Borgerhout. Na de gesmaakte monoloog Zoals de dingen gaan, die in juni 2008 in première ging, opende hij er het theaterjaar met Inside stories. De Graef kondigt de voorstelling aan als een ‘inbrekerstragedie’. Die term dekt maar een deel van de lading. Drie personages (of waren het er nu twee? Of één?) zetten een tegelijk tragische, burleske en melodramatische enscenering van een inbraak neer (was het nu in een bank? Of in het eigen hoofd?) Resultaat is een gelaagde fragmentarisch opgebouwde voorstelling, opgehangen aan een magere narratieve kapstok. De kapstok buigt gevaarlijk door, maar breekt (net) niet.
Lees meer op www.vti.be


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s