Recensie – Wat Molière was en nog kan zijn

386:Molière, ’t Arsenaal
386 jaar na de geboorte van Jean-Baptiste Poquelin, alias Molière, onderzoekt regisseur Michaël De Cock wat deze teksten nu nog kunnen betekenen. Hiertoe plaatst hij twee sterk afgeslankte stukken na elkaar die als dag en nacht verschillen in stijl en uitwerking. De misantroop belicht in de eerste plaats de tijdloosheid van menselijke verhoudingen. Hoewel De ingebeelde zieke daar ook wel wat stof toe biedt, trekt ’t Arsenaal in dit tweede deel vooral de kaart van het ongegeneerde amusement – een schromelijk onderschatte functie van het theater vandaag.
Lees meer op www.vti.be

Posted in 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s