Artikel – ‘De helft van je succes haal je uit je uitstraling’

Bertrand Flamang, organisator van Gent Jazz
Bertrand Flamang - foto Jos L. Knaepen
Bertrand Flamang heeft de jazzmicrobe met de paplepel ingekregen. ‘Mijn vader was al een freejazzfanaat’, vertelt hij. ‘Ik heb het genre via hem ontdekt.’ Hoewel hij telkens opnieuw bij deze niche in de jazzmuziek uitkomt, heeft Flamang in de loop van zijn leven wel vaker uitstapjes naar andere genres gemaakt. ‘In mijn puberjaren ben ik geëvolueerd van Thriller van Michael Jackson –wat ik nog altijd een goeie plaat vind– tot het punkgevoel dat ik ook weer terugvond in de jazz. Ik heb bovendien lang in het hardrockmilieu rondgehangen. Onlangs ben ik naar het concert van AC/DC gegaan en ik zat er weer helemaal in: ik was zeker vijftien jaar niet meer zo uit de bol gegaan op een concert!’ Maar uiteindelijk is hij toch weer teruggekeerd naar zijn muzikale wortels en heeft hij zich het ruime domein van de jazz eigen gemaakt. ‘Er zijn zoveel stromingen in de jazz, dat iedereen er wel iets in vindt dat hem aanspreekt. Iemand die beweert dat hij niet van jazz houdt, heeft zijn subgenre of zijn plaat gewoon nog niet ontdekt.’

Uit: Isel nr. 30, mei-juni 2009

Gent Jazz, 8 – 19 juli 2009

Posted in 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s