Artikel – Orgelconcerten Grimbergen

Organist Kamiel D’Hooghe: ‘Muziek is een woordeloze taal’

Kamiel D’Hooghe wilde landbouwer worden, zoals zijn vader. Het draaide anders uit. D’Hooghe werd een van de belangrijkste organisten van Europa. Hij stond aan de wieg van het Festival van Vlaanderen in Brugge, werd directeur van het conservatorium in Brussel en reisde de wereld rond om concerten te geven.

In juni organiseert CC Strombeek elke zondag een orgelconcert in de abdijkerk van Grimbergen. Vooraanstaande organisten uit binnen- en buitenland stellen er een programma voor. Kamiel D’Hooghe sluit op 28 juni de reeks af met een bloemlezing uit recente cd-opnamen
www.ccstrombeek.be

Een portret van Kamiel D’Hooghe (waaruit dit stukje een fragment is) vind je in RandKrant van juni 2009. Je vindt een pdf-versie hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s