Sam Vloemans van Bord du Nord:

‘Ik heb muziek nodig’

De septembertoer van Bord du Nord voor JazzLab Series zit er bijna op, maar heeft toch nog enkele uitlopers de komende maanden. Een erg boeiende groep. Ook voor mensen die nog niet heel veel weten van hedendaagse jazz is het een fijne introductie.

SamVloemans (c) Filip Claessens‘In de jazzgroep Bord du Nord spelen muzikanten die je al aan het werk kon zien bij Arno, Gabriel Rios, Spinvis, El Tattoo del Tigre of het Brussels Jazz Orchestra. Een hele klus om al die druk bezette mensen samen op een podium te krijgen. Maar de combinatie geeft zoveel vonken – zowel op het podium als in de zaal – dat ze hun agenda’s toch vaak op elkaar proberen af te stemmen.’

‘We brengen een toffe mix van stijlen’, vertelt Sam Vloemans, trompettist en oprichter van de groep. ‘Jazz met invloeden uit onder meer chanson, klezmer, klassieke muziek en tango.’ Het idee voor de groep is tien jaar geleden ontstaan in Parijs, op een zolderkamer met uitzicht op de Sacré-Coeur. Daaraan kun je de romantische en melancholische sfeer van de muziek toeschrijven. Sam Vloemans: ‘In de jaren nadien nam dat eerste idee stilaan vastere vorm aan, maar het is pas echt concreet geworden toen we met enkele van de huidige muzikanten na een optreden aan de toog hingen. We vonden dat we samen iets op poten moesten zetten. Enkele weken later hielden we een verkennende repetitie en zo ging de bal aan het rollen.’’

Lees het volledige artikel in de septembereditie van RandKrant (klik door naar de pdf).

www.samvloemans.be


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s