Auteur Belinda Aebi: ‘Verslaafd aan stilte en schrijven’

Het geluid van stilte, het derde boek van Belinda Aebi, ligt in de handel.

Belinda Aebi begon haar carrière als kinesiste, maar rolde al snel in een job bij Rodania in Wemmel, het bedrijf van haar vader Manfred. Daar leidde ze 25 jaar de juwelenafdeling. Toen ze besloot het leven van haar vader in een boek te gieten, vond ze een nieuwe roeping: schrijven.

Op zaterdag 28 mei stelde ze haar derde boek voor in de Standaard Boekhandel van Londerzeel. In de thriller Het geluid van stilte beloven spanning, psychologie en erotiek zich als rode draden door de plot te weven. ‘Als ik zelf lees, hou ik van spanning, erotiek en psychologisch inzicht’, zegt Belinda Aebi. ‘Daarom wil ik dat die drie elementen ook in mijn eigen boeken voorkomen.’ In Het geluid van stilte is een autistisch kind de enige getuige van een moord. ‘Ik heb een dochter die hippotherapie geeft; dat is therapie met paarden. Op een dag vertelde ze over de autistische kinderen die bij haar sessies volgen. Toen ontstond het basisidee voor deze roman. Vervolgens ben ik beginnen lezen over autisme en hippotherapie en heb ik zelf een sessie gevolgd om precies te weten hoe het in zijn werk gaat en hoe het aanvoelt. Stilaan begint zo’n idee dan te kiemen: welke thema’s passen hierbij? Hoe kan ik de verhaallijn laten evolueren? Hoe kan ik het spannend maken? Welke personages wonen er in de wereld die ik creëer? Naarmate je meer impulsen van buitenaf krijgt, groeit je verhaal tot een roman. Ik ben van nature al gevoelig voor prikkels en sferen, maar als je schrijft, krijg je er vanzelf antennes bij. Overal waar ik ga, neem ik een notitieboekje mee om ingevingen op te schrijven.’

Het volledige artikel vind je in Randkrant, mei 2011.

Het geluid van stilte, Belinda Aebi.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s