Reeks vrijwilligerswerk: ‘De beste remedie tegen egoïsme’

Voor het artikel over vrijwilligerswerk in de RandKrant van oktober volgden we een training van sportclub FriS in Lot. Marc Peeters en zijn collega-vrijwilligers geven er sportles aan jongeren met een beperking.

‘Ik zal je eens iets zeggen’, zo introduceert speler Dries Timmermans zichzelf. Hij is lid van de sportclub FriS en vindt dat we ook zijn verhaal moeten opschrijven, naast dat van de vrijwillige begeleiders van de club. Voetbaltrainer Marc Peeters roept de jongen geregeld tot de orde, maar de concentratie is zoek. ‘Zodra hij jonge vrouwen ontmoet, komt de casanova in hem naar boven’, glimlacht Peeters.
Marc Peeters is altijd een fervent voetballer geweest. In 2003 volgde hij een opleiding aan de trainersschool toen hij een tv-reportage zag die hem een onmiddellijke coup de foudre opleverde. ‘Kinderen met een beperking speelden een galamatch tegen de jonge spelertjes van Ajax, een
van de grootste voetbalploegen uit Nederland. Het was dolle pret.’ Van de weeromstuit
ging Marc op zoek naar voetbalclubs in de buurt waar hij iets gelijksoortigs kon doen. ‘Eén tot twee uur vrijwilligerswerk per week, dat moest kunnen.’ Peeters zocht veel, maar vond weinig. ‘Wel kreeg ik reacties van ouders die enthousiast waren om hun kind training te laten volgen. Zij hebben mij over de streep getrokken. Wat later heb ik zelf een club opgestart.’

(…)

Marc Peeters durft nauwelijks te tellen hoeveel tijd hij aan FriS besteedt. Die één tot twee uur zijn in de loop van de jaren ‘wat uit de hand gelopen’. ‘Na mijn werk en mijn dochters gaat het grootste deel van mijn tijd naar FriS. Je ziet hoe het er hier aan toe gaat, hoe die gasten naar je toe gelopen komen, de plezante dingen die ze vertellen, hoe ze lachen en zich amuseren. Dat is onschatbaar.’

Lees het volledige artikel in RandKrant.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s