Binokkel – theaterkijkclub zoekt nog enkele leden

Inleidingen bij theatervoorstellingen zitten in de lift. Meer cultuurhuizen organiseren er bij meer voorstellingen en trekken keer op keer meer volk. Dat wijst erop dat minstens een deel van het theaterpubliek hongert naar meer achtergrond bij de stukken die het ziet.

Zeker zo interessant als een inleiding, is een gesprek achteraf. CC Strombeek (Grimbergen) en Westrand (Dilbeek) organiseren dit seizoen Binokkel. Ondergetekende begeleidt.

Wat is Binokkel? Een clubje theaterkijkers gaat dit seizoen samen naar vier voorstellingen kijken. Ze pikken vooraf de inleiding mee en blijven na de voorstelling nog even plakken. We babbelen over wat we gezien hebben, toetsen meningen, becommentariëren, stellen en beantwoorden vragen, voeren een vinnig debat als het stuk daarom vraagt en de leden zich geroepen voelen. Daarbij drinken we een glas. De drempel is laag. Je hoeft de achtergronden en contexten vooraf niet te bestuderen. Dat doe ik wel en ik licht ter plaatse toe wat eventueel onduidelijk is. Het gaat om een informeel nagesprek. Kort en krachtig. Ik denk dat het leuk kan worden en heb er dus zin in.

Binokkel zoekt nog een paar extra leden. Wie interesse heeft, kan mailen naar tickets@westrand.be of bellen naar 02 466 20 30. Wacht niet te lang! De ledenlijst wordt heel binnenkort afgesloten, want de eerste voorstelling vindt al plaats op 7 december.

Binokkelvoorstellingen:

07.12 Het Verdriet en de Rede – De Roovers (Westrand)
25.01 Duister Hart – Toneelhuis (Westrand)
22.03 Zus van – NTGent (Cc Strombeek)
17.04 Kaspar – Braakland/ZheBilding (Cc Strombeek)

Locatie: Westrand en Cc Strombeek
Tickets: Binokkel-abo: € 55


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s