‘Je verhaal begint niet bij jezelf’

DE 5 LEVENSLESSEN van NADIA NSAYI

Politicologe en auteur Nadia Nsayi legt haar oor graag te luisteren bij oudere generaties. Hun verhalen vormen je zoals geen school of universiteit het kan.

Apprecieer wat dichtbij is

‘In de zomer reis ik gewoonlijk naar het buitenland. Ik heb het nodig om af en toe even weg te zijn. Bovendien is ­reizen fascinerend en kan het je beeld van een land al eens bijstellen. Door corona voelde ik me ongemakkelijk bij de gedachte naar het buitenland te gaan, dus heb ik dit jaar de keuze gemaakt om in België te blijven. De ene dag bezocht ik een klein Vlaams dorp met een heel specifieke ­atmosfeer, de volgende dag vond ik iets ­totaal anders in Wallonië. Ik ging naar de kust, waar ik ook als kind veel leuke momenten heb beleefd, en naar de Ardennen, waar ik steden zoals Aarlen of Dinant bezocht. De verschillen zijn groot en de afstanden klein. Sindsdien zie ik de coronacrisis als een oproep om onze levensstijl aan te passen. Ik zeg niet dat ik de komende jaren totaal niet meer zal reizen, maar ik besef nu beter dan ooit hoeveel moois ik dichtbij kan vinden. Zo was ik onlangs in de Beemden in Landen, waar ik ben opgegroeid. Ik was al zeker tien jaar niet in dat kleine natuurgebied geweest, en ik was aangenaam verrast hoe fijn je er in de vroege avond langs het water kunt ­wandelen.’

Ga door de betaalmuur en lees de vier andere levenslessen in De Standaard


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s