Artikel – Against the Day

Luc Tuymans
Nog tot 2 augustus in Wiels

(c) Luc Tuymans, Against the day I, 2008 Oil on canvas 231 x 171,5 cm Courtesy : David Zwirner, New York and Zeno X Gallery, Antwerp
(c) Luc Tuymans, Against the day I, 2008 Oil on canvas 231 x 171,5 cm Courtesy : David Zwirner, New York and Zeno X Gallery, Antwerp
Nadat onderhand heel de wereld heeft kunnen kennismaken met de schilderijen van Luc Tuymans, komt er eindelijk ook een solotentoonstelling in Brussel: Against the Day. Tuymans heeft er 22 nieuwe werken voor gemaakt. Die nieuwe reeks draait rond virtuele realiteit, utopieën en illusies in de beeldtaal. ‘De beelden waarop de schilderijen gebaseerd zijn, zijn volledig in scène gezet’, zegt de schilder. ‘De hele tentoonstelling gaat dus over dingen die in werkelijkheid niet bestaan.’ Against the Day is het derde luik van een triptiek die begon met de reeks Les Revenants, over de macht van de jezuïetenorde, en Forever. The Management of Magic over het fenomeen Walt Disney.
Elke tentoonstelling, hoe klein of hoe groot ook, kan in de ogen van Luc Tuymans belangrijk zijn. ‘Als ze maar relevant is’, zegt hij. ‘En wanneer wordt een tentoonstelling relevant? Als je werken laat zien die de bezoeker treffen: beelden die precies zijn, die iets losweken, maar die ook voldoende openheid laten.’
Lees meer in Isel nr. 29, maart-april 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s