Artikel – ‘De hedendaagse architectuur is me te flauw, te weinig emotioneel…’


‘Een creatie in kunst of architectuur kun je perfect vergelijken met een muzikale compositie’, vindt Amandus VanQuaille. ‘En of je nu een klein menuet maakt of een ingewikkelde symfonie, ze kunnen allebei even boeiend zijn.’ In de loop van het gesprek doet Amandus uit de doeken met welke elementen hij zijn persoonlijke symfonie wil opbouwen. Hij haalt er bijvoorbeeld een maquette van een tuinpaviljoen bij, die heel precies aantoont welke weg hij met zijn werk op wil. ‘Op zich is dit een van mijn menuetjes’, zegt hij.

Uit Isel nr. 30, mei-juni 2009


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s