Scherpe schets van een soldaat in een mijnenveld van colablikjes

Recensie over Fobbit van Jeroen Vander Ven en Thomas Bellinck

Mijn recensie is verschenen op theatermaggezien.net. Mijn advies? Zeker naartoe gaan als je de kans krijgt!

‘In een mijnenveld van colablikjes sluipt acteur Jeroen Vander Ven van het ene potentiële gevaar naar het volgende reële risico. Hij beweegt traag, al zijn zintuigen zijn alert, zijn wapen staat op scherp, hij ademt zwaar door het gasmasker op zijn gezicht. Vorig jaar won Vander Ven met zijn monoloog Leuchter een van de twee KBC Jongtheaterprijzen op Theater aan Zee. Met het budget van 7500 euro dat die prijs opleverde, maakte hij samen met studiegenoot Thomas Bellinck Fobbit. Het werd een sterke, fragmentarisch opgebouwde monoloog over de beweegredenen en frustraties van een soldaat op missie in Afghanistan.’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s