50 in 50: mooie kotsende meisjes

BZB speelt Herman Brusselmans
Zaterdag 10 oktober, Leuven

Zo ongeveer tussen mijn zestien en achttien heb ik er zo goed als alles doorgejaagd wat van papier was en waar de naam Herman Brusselmans op stond. In een zomer las ik er zeven na elkaar. Daarna nam de Brusselmans-honger bijna volledig af (dat doet een overdosis met een mens). In de tussentijd heeft de auteur een heleboel nieuwe boeken bij elkaar gepend – op zijn 50ste heeft hij er 50 – waarvan ik de meeste niet gelezen heb. Een inhaalbeweging is aan de orde en zal er ongetwijfeld binnenkort eens van komen. Vandaar dat ik het initiatief van theatergezelschap Braakland/ZheBilding 1) boeiend en 2) moedig vind.

Vier vrouwen (Chris Lomme, Janne Desmet, Jessa Wildemeersch en Sara Vertongen) jagen er op zaterdag 10 oktober in 50 minuten 50 romans en andere van zijn boekwerken door. Daarbij maken ze alleen gebruik van een drummer, Ephraïm Cielen.

BZB: ‘Herman Brusselmans. De man die twee keer ‘man’ in zijn naam draagt. Iets waar we zo van onder de indruk waren, dat we er van de weeromstuit vier vrouwen hebben bijgehaald. Kwestie van wat tegengewicht te bieden.
(…)
Momenteel gonst ons hoofdkwartier dan ook van de leesactiviteit. Vijftig boeken doorploegen. Geen alledaags werkje. Maar dat het Brusselmans is, maakt veel goed. Doel? Een lezing samenstellen waar zowel de liefhebbers als de haters wat aan hebben. Een verjaardagscadeau voor misschien (niet voor iedereen) de beste, maar ontegensprekelijk de belangrijkste schrijver van het land.’

Boeiend en daarom des te jammer dat het evenement maar één keer zal plaatsvinden. Moedig ook. Vijftig boeken. Hopelijk komen ze er met een minimale kater vanaf, niet met een overdosis die de verslaving voorgoed nekt.

50 in 50: Mooie kotsende meisjes maakt deel uit van het programma FEEST IN DE BOEKERIJ in Bibliotheek Tweebronnen, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven. Vanaf 19u. Tickets kosten 7 euro. Het volledige programma vind je hier . Info en reservaties op het nummer 016 20 30 20.

Posted in 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s