Beloftevolle spelkwaliteit op wankele fundamenten

Recensie over Ramskapelle van Het huis van Bourgondië

Drie jonge actrices (Lien De Graeve, Janne Desmet en Saar Vandenberghe) in zwart-geel-rode wielrennerspakjes spelen zowat alle inwoners van het dorp Ramskapelle. Anna is de spil van hun verhaal. Ze is net verhuisd naar Los Angeles. In de hele heisa die daarmee gepaard gaat, heeft ze per ongeluk een doos met videofilms van haar overleden vader meegenomen. Wanneer haar moeder dat ontdekt, belt ze haar dochter in paniek op: ‘Ik ben bang dat je verkeerde dingen zou beginnen te denken’, klaagt het antwoordapparaat. Gaandeweg reconstrueert Anna drie cruciale dagen in het leven van de Ramskapellenaren. Het huis van Bourgondië presenteert een onderhoudende, bij tijden zelfs hilarische voorstelling, die overloopt van het spelplezier. Alleen de tekst (Sanne Nuyens) laat hier en daar een behoorlijke steek vallen.

Lees de volledige recensie op www.theatermaggezien.net


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s