‘Een lens kan iemand veranderen’

Stephan Vanfleteren over het mysterie van het fotograferen
Tentoonstelling: nog tot begin december, Circus Mahy, Gent

“Stephan Vanfleteren is een van de topfotografen van ons land. In het oude Circus Mahy in Gent hangt een selectie uit twintig jaar zwartwitfoto’s, meestal gemaakt voor de krant De Morgen. ‘Soms komt een beeld op het juiste moment en dan denk je: dit is schoonheid!’

Rimpels, wallen en groeven kunnen daar perfect deel van uitmaken. Vanfleteren haalt graag interessante mensen voor zijn lens. Zijn portretten vertellen hun levensverhaal. Dat de tentoonstelling plaatsvindt in het Circus Mahy of het Wintercircus is geen toeval. Er zijn al 60 jaar geen voorstellingen meer geweest. Het gebouw is een ruïne. ‘Het is groot, kapot en versleten, maar ook prachtig. Een gebouw dat leeft’, zegt Vanfleteren. De sfeer van zijn foto’s sluit daar uitstekend bij aan. Vooral zijn portretten van mannen aan wie je kunt zien dat ze volop geleefd hebben, zoals Hugo Claus, Arno of Roland hangen er perfect op hun plaats.”

Lees het volledige portret van Vanfleteren hier in pdf-formaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s