De taal centraal

Recensie over De fantasten van De Tijd

© Willy Wtterwulghe

“Vier uur durend teksttheater. Het is op zich al een experiment om te kijken hoe een eenentwintigste- eeuws zappubliek zich daartoe verhoudt. Enige frictie tussen de speelstijlen uitgezonderd, slaagt De Tijd er opnieuw in om het grootste deel van de zaal, het grootste deel van de avond, voor zijn zaak te winnen. Het gezelschap wil de theatraliteit van de taal voorop plaatsen en precies die is het, die het publiek tot het eind van de rit vasthoudt. De ‘bijna ouderwetse ambachtelijkheid en techniek’ van de uitvoering, die De Tijd hoog in het vaandel blijft dragen, maakt het geheel misschien wat taaier, maar geeft opnieuw meer ruimte aan de tekst om tot volle ontplooiing te komen. De acteurs van De Tijd stellen zich volledig ten dienste van de schitterende taal van Robert Musil. Wie die kan onderscheiden en appreciëren, zit goed bij De fantasten.”

Lees meer op Theatermaggezien.net
www.detijd.be


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s