Anne De Smedt (Lily-Balou): “Gewoon doén”

Het is altijd fijn als je mensen mag interviewen met wie je een grote affiniteit hebt. Gelukkig is dat bij mij heel vaak het geval. Nu ik erover nadenk, komt het omgekeerde wel héél erg zelden voor. Nog eentje waar ik bijzonder blij mee was, is Anne De Smedt, ontwerpster en zaakvoerster van het kinderkledingmerk Lily-Balou. De affiniteiten swingden de pan uit. Design en creativiteit? Check! Supertoffe kinderkleding? Check! Najaagster en realisator van dromen? Check, check, check!

Anne De Smedt studeerde Romaanse talen en ging nadien aan de slag als consultant, voornamelijk in de bankensector. Na de geboorte van haar dochter, nu 7 jaar geleden, besloot ze leuke, kleurrijke draagdoeken zonder geitenwollensokkengehalte op de markt te brengen. Wat later voegde ze er een collectie basic kinderkleding aan toe. Lily-Balou bestaat in 2015 zes jaar en is uitgegroeid tot een trendy kledingmerk voor kinderen. “Het is geen eenvoudige sector en rijk ben ik er zeker nog niet van geworden, maar ik hou ontzettend van de variëteit die de job brengt.”

IMG_5280
“Ik ben heel klein begonnen, met alleen een webshop voor mijn draagdoeken. Op dat moment werkte ik ook nog parttime als consultant. Toen mijn zoontje twee jaar later geboren werd, begonnen er nieuwe ideeën te kriebelen. Ik had voor hem wat kleertjes cadeau gekregen, zoals een jeansbroek in verschrikkelijk stug en hard stof. Dat vond ik niet kunnen: kinderen moeten kind kunnen zijn en hebben daarvoor comfortabele kleding nodig die hén aanspreekt en niet in de eerste plaats hun ouders. Ik vond het vooral voor jongens moeilijk om zachte, speelse dingen te vinden. Dankzij mijn draagdoeken had ik al contacten in de textielsector en die heb ik aangesproken om mijn eerste collectie op de sporen te zetten. Het was een collectie van tien basic stuks in verschillende kleuren. Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om het daarbij te houden en alleen af en toe de kleuren te veranderen. Maar de collectie verkocht goed: er was blijkbaar nood aan wat ik maakte. En dus ben ik beginnen uitbreiden: eerst T-shirts met opdruk, nadien gedrukte stofjes die ik puur voor Lily-Balou liet ontwerpen. Zo is het merk stilaan uitgegroeid tot een volwaardige lijn voor baby’s en kinderen tot 8 jaar. Komende zomer breng ik ook een pyjamalijn uit: Libou, een woordspeling op Lily-Balou en het Franse woord voor uil, een nachtdier. Die collectie loopt tot 12 jaar.”

Lees de rest van het artikel!

Ontdek, bekijk, koop Lily-Balou.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s