‘Wij zijn twee zotte dozen’

Nele Bauwens en Maaike Cafmeyer in Wat heeft u belet te komen?

“Met een grabbelton vol ideeën gingen Maaike Cafmeyer en Nele Bauwens aan de slag. Bijgestaan door regisseur Stef De Paepe kwam uit alle brainstormsessies, schrijfaanvallen, leeswoedes en kortstondige paniekaanvallen het wervelende, humoristische en muzikale Wat heeft u belet te komen? te voorschijn.”

(c) Filip Claessens

Maaike Cafmeyer en Nele Bauwens hebben het startschot voor hun tournee gegeven. Ik interviewde hen een tijdje terug over de ideeën achter de voorstelling, hun inspiratiebronnen en het verloop van het repetitieproces. Het artikel staat in het oktobernummer van Randkrant (je kunt de pdf downloaden).

Een fragment:

‘De fase waarin je nog niet moet denken, maar alleen sprokkelt en allerlei ingevingen opstapelt, vind ik de leukste’, zegt Maaike Cafmeyer. ‘Maar opeens sta je dan voor die enorme berg en vrees je dat het nooit zal lukken. Ik heb momenten van ultieme paniek beleefd, maar gek genoeg heb ik er wel altijd op vertrouwd dat alles op zijn poten zou vallen.’
Een boek dat een belangrijke rol heeft gekregen in de uiteindelijke tekst is Gek van liefde, waarin seksuoloog Wilfried Van Craen de grenzen aftast tussen gezonde en obsessionele liefde. ‘Wat ik er vooral uit heb onthouden, is dat we het woord normaal uit het woordenboek mogen schrappen. Een zogenaamd normaal mens is nog altijd zo zot als een achterdeur. Ik vond het prettig om vast te stellen dat het bij mij nog zo erg niet is’, lacht Maaike Cafmeyer. Nele Bauwens: ‘Ik zou het fijn vinden als de voorstelling mensen aanzet om na te gaan hoe het met henzelf gesteld is. Herkennen ze zich in wat wij zingen en vertellen?’
‘Of denken ze alleen maar: Ik wist niet dat er zulke rare mensen bestonden!’, voegt Maaike Cafmeyer eraan toe.

Meer weten? www.watheeftubelettekomen.be


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s