Webdesigner Tim Van Damme: ‘Eenvoud is de toekomst’

De Tim Van Damme van vlees en bloed woont in Machelen. Zijn virtuele alter ego is alomtegenwoordig op het internet. In enkele jaren tijd groeide de jonge webdesigner uit tot iemand met vrienden, klanten en contacten in verscheidene continenten, die wereldwijd spreekt op conferenties. Jezelf blijven, eerlijk zijn en kennis delen. Veel meer hoef je daar volgens hem niet voor te doen.

Vlak voor hij trouwde, interviewde ik Tim Van Damme voor RandKrant, een maandblad dat verschijnt in de Rand rond Brussel. We hadden het over zijn passie voor webdesign, voor smartphones en social media. Over zijn honger naar kennis (en hoe die er niet altijd is geweest) en over het belang van eerlijkheid en openheid.

Het volledige artikel vind je in de papieren versie van het februarinummer of kun je hier lezen.

Nog een fragment:
‘Eerlijkheid is belangrijk. Eigenlijk zou ik zelfs durven te zeggen dat ik behoorlijk goedgelovig ben. Maar tot nu toe is me dat altijd goed bekomen. Ik heb voor niemand geheimen, ik deel al mijn kennis, op internet en op conferenties. Ik heb zelf alles geleerd door zelfstudie en door naar professionals te luisteren die verder stonden dan ik toen. Waarom zou ik dan nu niet delen wat ik intussen weet? Ook in de omgang met klanten werkt het: mensen appreciëren eerlijkheid en worden automatisch ook opener tegen jou. In de wereld van het webdesign is openheid ook weer niet zo vreemd. Er wordt heel veel kennis gedeeld, door iedereen. Ik was daardoor aangenaam verrast toen ik pas begon. Ik kende daarvoor vooral de wereld van de verkoop, die veel wantrouwiger van aard is. Als een webdesigner te veel werk heeft, geeft hij een opdracht door aan een makker. Je kunt erop vertrouwen dat die er niet op uit is om je klanten af te snoepen. Webdesigner worden, heeft mijn ingesteldheid dus alleen nog maar versterkt.’

http://madebyelephant.com/
http://timvandamme.com/


Flattr this


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s