Recensie – De hel zit in jezelf

Snuff van Abattoir fermé

Snuff, de recentste voorstelling van het Mechelse theatercollectief Abattoir fermé, neemt zijn publiek mee terug in de tijd. Terug naar gruwelijke taferelen uit de (kunst)geschiedenis, terug ook door zijn eigen tienjarige bestaan. Het gezelschap recapituleert en indexeert zijn theatertaal om ze in een uitgepuurde vorm tot een nieuwe productie voor de grote zaal te brengen.

Donker, moorddadig en bloederig. Zo kun je de sfeer omschrijven die Stef Lernous’ eerste grotezaalvoorstelling oproept. Twee naakte vrouwen met witte, grotesk vertrokken tronies en elk een sigaret in de bek (Tine Van den Wyngaert en Ruth Becquaert) schrobben het bloed van elkaars lijf. Op zijn knieën zit een man met idem tronie (Chiel van Berkel), in ouderwets ondergoed de vloer te schuren met een borstel. Er is bloed gevloeid, zoveel is duidelijk. En er zal nog veel meer stromen en spatten.
Lees meer op theatermaggezien.net


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s